EK filtracija

EK filtracija (od njem. Entkeimung=uklanjanje klica, sterilizacija, …), postupak fine filtracije nekada s azbestno celuloznim (a sada samo celuloznim) pločama, koje, uz dubinsku i površinsku filtraciju, imaju i adsorpcijsku moć. Budući da EK filtracija zadržava klice (mikroorganizme), njome se provodi hladna sterilizacija vina. Najčešće se primjenjuje neposredno pred razlijevanjem vina u boce (flaširanje).

Povezano

Kalorična vrijednost vina

Kalorična vrijednost vina se iskazuje u (cal ili kcal, odnosno) u J (džulima) ili u kJ (kilo džulima) a označava ...

Plijesni

plijesnima u običnom govoru nazivamo veći broj različitih gljivica, a za vinogradare od posebnog su interesa one iz

Međunarodna udruga sommeliera

Vidi: Assotiation de la sommellerie internationale (kratica ASI).
Novosti
Svi na  OKOLOTORNO!

Svi na OKOLOTORNO!

U sklopu novljanske manifestacije- Okolotorno održat će se  u subotu, 20. srpnja 2024.na...

read more