Celuloza

Celuloza polisaharid koji je u grožđu nazočan najviše u peteljci, zatim u sjemenci i vrlo malo u kožici bobice, dok u moštu i vinu tog polisaharida ne nalazimo. Celuloza (proizvedena iz odgovarajućih sirovina, i na odgovarajući način) se u vinarstvu koristi kao sredstvo za filtriranje, jer se iz nje (uz dodatak perlita i nekih smola dopuštenih u prehrambenoj industriji) u zamjenu za ranije upotrebljavane azbestne, izrađuju celulozne filtar ploče. Celulozne plo

Povezano

Savagnin blanc

Savagnin blanc je naziv bijelog vodećeg kultivara u francuskom vinorodnom području Jura gdje se uzgaja na oko 1000 ...

Kiseline mošta i vina

Kiseline mošta i vina su najvećma organskoga, a manje i anorganskog podrijetla. Svako prirodno vino sadrži preko ...

Ezerjo

Ezerjo (mađ. ezerjó tisuću puta dobro), bijela vinska sorta mađarskog imena (a možda i podrijetla), osjetljiva na ...
Novosti