Celuloza

Celuloza polisaharid koji je u grožđu nazočan najviše u peteljci, zatim u sjemenci i vrlo malo u kožici bobice, dok u moštu i vinu tog polisaharida ne nalazimo. Celuloza (proizvedena iz odgovarajućih sirovina, i na odgovarajući način) se u vinarstvu koristi kao sredstvo za filtriranje, jer se iz nje (uz dodatak perlita i nekih smola dopuštenih u prehrambenoj industriji) u zamjenu za ranije upotrebljavane azbestne, izrađuju celulozne filtar ploče. Celulozne plo

Povezano

Cvijet vinove loze

Cvijet vinove loze je dio biljke u kojem su smješteni njeni organi za oplodnju, tj za generativno (spolno) ...

Metalni zatvarači za boce

Metalni zatvarači za boce su krunski poklopac i navojni zatvarač (tzv. pilferproof).

Gambrinizam

Gambrinizam isto što i alkoholizam, ali kao posljedica prekomjernog konzomiranja piva.
Novosti