Martinjsko grožđe

Martinjsko grožđe je grozdić na zaperku. Obzirom na to da se zametnu kasnije, obično do glavne berbe ne dozore (greš), već ostaju kiseli, što ovisi o naravi sorte (rane, kasne) i njenoj sklonosti k stvaranju zaperaka (graševina, rizvanac) kao i od vremenskih prilika u doba dozrijevanja te brojnih drugih čimbenika.

Povezano
Crikvenica među četiri grada dobitnika oznake izvrsnosti Vijeća Europe

Crikvenica među četiri grada dobitnika oznake izvrsnosti Vijeća Europe

Gradu Crikvenici dodijeljena je oznaka EloGE Vijeća Europe. Riječ je o oznaci izvrsnosti u upravljanju koju Vijeće ...

Određivanje slobodnog i vezanog sumpor (IV) oksida (SO2) u vinu

Uz mjerenje šećera i ukupnih kiselina u moštu i alkohola, ukupnih i hlapljivih kiselina u vinu, za proizvođača vina

Ekskorioza

Ekskorioza crna pjegavost ili fomopsis, opaka bolest što napada ponajviše rozgvu ali i list vinove loze.
Novosti