Kupinovo vino

Kupinovo vino je vino proizvedeno iz ploda kupine (Rubus fruticosus). Sadržaj voćnih šećera u plodu kupine najčešće je oko 5 do 10 % pa je, sukladno tome, i sadržaj alkohola u kupinovom vinu nizak. Taj se manjak nadoknađuje došećeravanjem, s tim da će dopuštene količine saharoze, koje će proizvođači dodavati u postupku proizvodnje, biti propisane Pravilnikom o voćnim vinima koji je u pripremi. Kupinovo vino koje se trenutno nalazi u prometu na području RH tradicionalno se proizvodi kao vrlo jako (s oko 13% vol. alkohola) i s ostatkom neprevrela šećera (oko 50 g/l), a odlikuje ga i vrlo visoka ukupna kiselost (preko 10 g/l, izražena kao jabučna).

Povezano

Malaga

Malaga je specijalno likersko vino iz južnošpanjolskog vinogradarskog područja. Vinu koje je proizvedeno iz ...

Aroma

Aroma grožđa, mošta i vina nije dovoljno istražena, pa se novim ispitivanjima nastoji odgovoriti na mnogobrojna ...

Chasselas

Chasselas (čit. šasla), taj francuski naziv se odnosi na veći broj sorata grožđa od kojih su chasselas doré ...
Novosti
Svi na  OKOLOTORNO!

Svi na OKOLOTORNO!

U sklopu novljanske manifestacije- Okolotorno održat će se  u subotu, 20. srpnja 2024.na...

read more