Kordijalni liker

Kordijalni liker je alkoholno piće dobiveno miješanjem etilnog alkohola poljoprivrednog podrijetla s vinom, čije učešće mora biti 10% i vinjaka (ili vinskog destilata) čije učešće mora biti 20%. Kao i kod ostalih likera, zaslađivanje se obavlja dodatkom šećera (čiji sadržaj u napitku mora biti najmanje 100 g/l), a zakiseljavanje dodatkom prehrambenih kiselina. Alkoholna jakost kordijalnog likera mora biti najmanje 35% vol.

Povezano

Plijesni

plijesnima u običnom govoru nazivamo veći broj različitih gljivica, a za vinogradare od posebnog su interesa one iz

Glavni, zimski ili pravi pup

Glavni, zimski ili pravi pup razvije se u pazušku lista na ljetorastu – mladici u tijeku njena rasta. S početka je ...

Grenache blanc

Grenache blanc (čit. grenaš blan), naziv francuske autohtone sorte u RH poznatije pod nazivom grenaš bijeli.
Novosti