Grinje

Grinje zajednički naziv za mnogobrojne vrste štetnika iz razreda paučnjaka (Arachnida), od kojih su na vinovoj lozi iz reda Acarina – grinja za vinogradare najpoznatije i najopasnije lozne grinje, od kojih neke izazivaju akarinozu, (uginuće pupa i skraćenje međukoljenaca – internodija), odnosno erinozu, (kako se naziva nabreklina na licu i nasuprot toga vunasto uleknuće na naličju lista).
U proizvodnji vina i octa valja spriječiti pojavu vinske grinje, odnosno octene grinje.

Povezano

Škrlet

Škrlet (istoznačnica: ovnek žuti, osukač, maslec) je sorta bijelog grožđa nepoznata podrijetla, ali s obzirom na to

Bagrina bijela

Bagrina bijela vinska sorta koja je, vjerojatno iz Rumunjske, prenijeta u Timočku krajinu. Otuda se dalje nije ...

Maceracija

(lat.), postupak namakanja neke krute tvari (npr. dropa, voća, aromatskog bilja i sl.) u tekućini (npr. u moštu, ...
Novosti