Disaharid

Disaharid (grč.), kem. naziv za šećere koji su sastavljeni od dva jednostavna šećera (monosaharida). Saharoza je jedan od takvih šećera, a njezin prirodni sadržaj u moštu najčešće se kreće između 2 i 10 g/l, dok ga u vinu nema. Nazočnost saharoze (i njena uporaba u proizvodnji) dopuštena je u pjenušavim, likerskim i aromatiziranim vinima, te iznimno i u moštu, moštu u vrenju, masulju i mladom vinu u vrenju, kada za to postoji opravdanje (klimatski loša godina) i kada je na temelju zahtjeva odobreno došećeravanje.

Povezano

Indija

Indija proizvodnjom grožđa u 2007. godini u količini od 16.000.000 dt (što čini 2,48% od cjelokupne evidentirane ...

Prokupac

Prokupac je sorta crnog grožđa, koja se najviše uzgaja u Srbiji i Makedoniji. Iz njena grožđa proizvode se ...

Association de la Sommellerie International

Association de la Sommellerie International (kratica ASI) je Međunarodna udruga sommeliera, koju su 1969. godine ...
Novosti