Brennwein

Brennwein njem. naziv vina za destilaciju (za pečenje). Za razliku od slaboalkoholnog (od 7 do 10 % vol. alk.) tek prevrelog, pa stoga i mutnog vina, s obiljem bouqueta vrenja iz kojeg destilacijom nastaje vinski destilat za proizvodnju cognaca i armagnaca, Brennwein sadrži od 18 do najviše 24 % vol. etanola. Takav povećani sadržaj alkohola postiže se alkoholiziranjem vina, dodatkom visokoalkoholnog (od oko 80 do 86 % alk.) vinskog destilata.

Povezano

Biologija

Biologija (grč. bios – život, logos – govor, promišljanje) je naziv znanosti koja se bavi proučavanjem živog ...

CO2

(CO2), kemijski znak za ugljik (IV) oksid (ugljični dioksid).

Gazzari, Anaklet

Cijeli svoj radni vijek (od 1900. do 1936. godine) djeluje u Kemijsko pokušajnoj stanici u Splijetu (tj. Institutu ...
Novosti

Gustoća

Gustoća je naziv za f.v. težinu po jedinici volumena (omjer mase i volumena). V.: SI   

read more

esca

esca ( izgovor eska) je u stručnim krugovima i kod nas u proteklih dvadesetak godina sve češće...

read more