Brennwein

Brennwein njem. naziv vina za destilaciju (za pečenje). Za razliku od slaboalkoholnog (od 7 do 10 % vol. alk.) tek prevrelog, pa stoga i mutnog vina, s obiljem bouqueta vrenja iz kojeg destilacijom nastaje vinski destilat za proizvodnju cognaca i armagnaca, Brennwein sadrži od 18 do najviše 24 % vol. etanola. Takav povećani sadržaj alkohola postiže se alkoholiziranjem vina, dodatkom visokoalkoholnog (od oko 80 do 86 % alk.) vinskog destilata.

Povezano

Funkcionalno ženski cvijet

Funkcionalno ženski cvijet pojam koji se kod opisa pojedinih sorata vinove loze često spominje. Cvijet takvih ...

Njuh

Njuh je jedno od tjelesnih posebnih osjeta (uz vid, okus, sluh i ravnotežu). Ono je najslabije proučeno, prema ...

Muškat ruža crni

Muškat ruža crni sorta grožđa s funkcionalno ženskim cvijetom i zbog toga slabe rodnosti. Sve ga manje ima u ...
Novosti