Zelena galica

Zelena galica je uobičajen naziv za željezov sulfat (FeSO4). U vinogradarstvu se koristi kao sredstvo za otklanjanje željezove kloroze i to tako da se 10% otopina u vodi dodaje u tlo (obavezno zimi, najviše do 10 l/trs) ili se u koncentraciji od 0,5% (zajedno s ureom, također u 0,5% koncentracije) dodaje lozi kod koje se zapaža ova poremetnja, prskanjem lišća, tj. folijarno.
Vidi: kloroza.

Povezano

Hamtica

Hamtica naziv napitka koji se nekad spravljao i pio u Dalmatinskoj zagori miješanjem vina i kozjeg mlijeka.

Mirisni traminac

Mirisni traminac je naziv vina što se dobije preradbom visokokvalitetne vinske sorte traminac mirisni (mirišljavi).

Slad

Slad je uz vodu, a od pred oko 1000 godina i uz gorku tvar (lupulin) koja se dobije iz hmelja, osnovna sirovina u ...
Novosti