Zelena galica

Zelena galica je uobičajen naziv za željezov sulfat (FeSO4). U vinogradarstvu se koristi kao sredstvo za otklanjanje željezove kloroze i to tako da se 10% otopina u vodi dodaje u tlo (obavezno zimi, najviše do 10 l/trs) ili se u koncentraciji od 0,5% (zajedno s ureom, također u 0,5% koncentracije) dodaje lozi kod koje se zapaža ova poremetnja, prskanjem lišća, tj. folijarno.
Vidi: kloroza.

Povezano

Terroir

Terroir (fr. tlo, zemlja, izgovor teroar) izraz kojim se primjerice kod vina ističe dobar okus i miris rodnog kraja

Krišković Pavao

Krišković Pavao (1908.-1991.) borac za primjenu biološke agrikulture općenito, a to znači i u vinogradarstvu i ...

Introdukcija

Introdukcija (lat.), uz ostala značenja i uvedba stranih ili novostvorenih sorata v. l. u sortiment nekog ...
Novosti