Štefanić Ivo

Štefanić Ivo (1901.-1955.), prof. vinarstva na Poljoprivredno-šumarskom fakultetu u Zagrebu. Ispitujući kiselost naših vina bavi se primjenom fizikalno-kemijskih teorija u vinarstvu, o čemu je s dr. Šerman Nikolom 1952. objavio raspravu u časopisu „Biljna proizvodnja“. “Aktualni aciditet i kiseli okus vina” je objavljena 1936., a Pojava bolesti-biološke degradacije- u našim južnim krajevima 1937. godine (Arhiv min. polj,).

Vidi: pH, disocijacija, pH metar, rH vina, ITT.

Povezano

Bouzeron

Bouzeron selo u Côte Challonaise, slavno po svom Bourgogne Aligoté vinu

Hamtica

Hamtica naziv napitka koji se nekad spravljao i pio u Dalmatinskoj zagori miješanjem vina i kozjeg mlijeka. V.: ...

Nanometar

Označava se  nm, 10-9 m, ili 0,000.000.001 m. Čestice takve veličine zadržava, primjerice, membrana ultrafiltra. ...
Novosti