Kominjak

Kominjak (Piquette, čit. piket, njem. Tresterwein) je prevrela tekućina dobivena ispiranjem (difuzijom ili maceracijom) komine. Naš je naziv vino od koma ili polovnik. Dobra je sirovina u proizvodnji vinskog alkohola.

Povezano

Šulek Bogoslav

Šulek Bogoslav je (1816.-1895.) Slovak rođen u Subotištu, dolaskom u Slavonski Brod (tada zvan Brod na Savi) sa 22 ...

Rektificirani koncentrirani mošt

Rektificirani koncentrirani mošt je ugušćeni mošt koji nije karamelizirao, a to znači da je dobiven ugušćivanjem ne
Vrbnik, izvor autohtonih vinskih sorti – tražilo se mjesto više

Vrbnik, izvor autohtonih vinskih sorti – tražilo se mjesto više

Vrbnik i Vrbničko polje svjetski su poznati po izvrsnim vinima od autohtone sorte žlahtine, ali ovog vikenda Vrbnik
Novosti