Vinski alkohol

Vinski alkohol je proizvod dobiven destilacijom vina ili drugih alk. prevrelih proizvoda od grožđa, uz uvjet da udio stvarnog alkohola u njemu ne može biti manji od 90 % vol. Takav se v. a. naziva rafinirani, za razliku od tzv. nerafiniranog, čiji stvarni alkohol može biti i niži, ali ne ispod 72 % vol. Vinski alkohol se ne može upotrebljavati za proizvodnju rakije od grožđa, već služi u proizvodnji spec. vina i drugih (jakih) alkoholnih pića.

Povezano

Galizacija

Galizacija (po njem. kemičaru L. Gallu) naziv, nekad dopuštenog, a danas zabranjenog postupka za koji se u starijoj

Smederevka

Smederevka je bijela vinska sorta grožđa koju u Bugarskoj i Grčkoj zovu dimiat, u Ukrajini galan, u Turskoj ...

Schwarzriesling

Istoznačnice za Schwarzriesling su na francuskom pinot meunier, na njemačkom još i Müllerrebe, a na hrvatskom crni ...
Novosti