Vinski alkohol

Vinski alkohol je proizvod dobiven destilacijom vina ili drugih alk. prevrelih proizvoda od grožđa, uz uvjet da udio stvarnog alkohola u njemu ne može biti manji od 90 % vol. Takav se v. a. naziva rafinirani, za razliku od tzv. nerafiniranog, čiji stvarni alkohol može biti i niži, ali ne ispod 72 % vol. Vinski alkohol se ne može upotrebljavati za proizvodnju rakije od grožđa, već služi u proizvodnji spec. vina i drugih (jakih) alkoholnih pića.

Povezano

Ljubičasto tamnocrvena s modrim refleksima

Ljubičasto tamnocrvena s modrim refleksima je boja crnih jako obojenih i ekstraktom bogatih vina južnih vinorodnih ...

Vinopedia.hr

Vinopedia je pojam  nastao spajanjem latinske riječi vino (koju poznaju svi ljudski jezici i koja označava ...

Gusjenica

Gusjenica je hrvatski naziv za ličinku kukaca iz reda leptira (lat. znanstveni naziv za red leptiri je ...
Novosti