Vinski alkohol

Vinski alkohol je proizvod dobiven destilacijom vina ili drugih alk. prevrelih proizvoda od grožđa, uz uvjet da udio stvarnog alkohola u njemu ne može biti manji od 90 % vol. Takav se v. a. naziva rafinirani, za razliku od tzv. nerafiniranog, čiji stvarni alkohol može biti i niži, ali ne ispod 72 % vol. Vinski alkohol se ne može upotrebljavati za proizvodnju rakije od grožđa, već služi u proizvodnji spec. vina i drugih (jakih) alkoholnih pića.

Povezano

Samoborski bermet

Samoborski bermet je crno likersko vino bermet koje se od davnina proizvodi u (podregiji Plešivica) samoborskom ...

Glisnjak

Glisnjak vrlo učinkovito organsko gnojivo proizvedeno iz biljnih otpadaka aktivnošću kalifornijskih glista čiji je ...

Vinkovo

Vinkovo(još i Vincekovo, Vincelovo, Vinceće) je vinogradarski blagdan, vezan uz dan Sv. Vinka (22. I.). Tada ...
Novosti