Destilat poljoprivrednog podrijetla

Destilat poljoprivrednog podrijetla (voćni, žitni i dr.) je alkoholna kapljevina proizvedena destilacijom na više od 55 % vol. alkohola od prevrelih poljoprivrednih sirovina navedenih u Pravilniku o jakim alkoholnim i alkoholnim pićima koje izvorno sadrže šećer ili su prethodno ošećerene, a koja zadržava miris i okus upotrebljene sirovine. Tamo gdje se navodi sirovina korištena u proizvodnji, destilat mora biti proizveden samo od te sirovine. V.:etilni alkohol poljoprivrednog podrijetla

Povezano

Vincilir

Vincilir (njem. Winzer, mađ. vinzeller) je vinogradar i čuvar (pudar) vinograda - gorica, koji u manjim (crkvenim -

Rektificirani koncentrirani mošt

Rektificirani koncentrirani mošt je ugušćeni mošt koji nije karamelizirao, a to znači da je dobiven ugušćivanjem ne

Krioekstrakcija

Vidi: kriokoncentracija, hlađenje grožđa, mošta i vina i kriomaceracija.
Novosti