Etilni alkohol poljoprivrednog podrijetla je, (kako stoji u Pravilniku NN 172/04.), alkohol dobiven rafinacijom prevrelih sirovina poljoprivrednog podrijetla, s tim da okus i miris udovoljava svojstvima upotrebljene sirovine, da najniža alkoholna jakost ne bude manja od 96 % vol., i da najviši zaostali sadržaj hlapivih sastojaka ne smije biti veći od slijedećih vrijednosti: za ukupnu kiselost (preračunato na octenu) 1,5 g/hl a.a., za estere (preračunato na etilni acetat) 1,3 g/hl a.a., za aldehide (preračunato na acetaldehid) 0,5 g/hl a.a., za metanol 50 g/hl a.a. i za hlapive baze koje sadrže dušik 0,1 g/hl a.a. Gornja dopuštena količina suhog ekstrakta je 1,5 g/hl a.a., dok sadžaj furfurola ni u najmanjoj količini nije dopušten.
Dezodoriranje
Dezodoriranje postupak (tretman) kojim se odstranjuje nepoželjni vonj iz vina. Najjednostavniji takav postupak ...