Aperitiv

Aperitiv (lat.) naziv za piće koje se poslužuje otprilike pola sata prije jela ili neposredno uoči jela poradi poticanja teka. Uz jaka alkoholna pića, (kakav je običaj kod nas još i danas ponegdje ) u novije vrijeme u tu svrhu se sve češće poslužuju vermut vina, ili specijalna vina tipa jerez, porto, odnosno suha bijela pjenušava ili do kraja prevrela jače alkoholna bijela vina.

Povezano

Karpologija

Karpologija (grč. karpos-plod, logos-znanost) znanost o biljnom plodu.

Blatina

Blatina najpoznatija crna sorta grožđa (i vina) u hercegovačkom kraju. Bez obzira na neredovit rod (što je ...
Bogat program povodom 20 godina Ružice Vinodola

Bogat program povodom 20 godina Ružice Vinodola

Manifestacija Ružica Vinodola je ove godine u svom jubilarnom, 20. izdanju ponudila bogat četverodnevni program, ...
Novosti