Kadarun crni

Kadarun crni manje poznata sorta crnog grožđa što se zbog slabe kvalitete i niskog sadržaja šećera, unatoč velikoj rodnosti sve manje uzgaja. Još je ima u vinogorjima Dalmacije, južnije od rijeke Neretve gdje je u cijeloj vinogradarskoj podregiji Srednja i južna Dalmacija pravilnikom (NN 159/04.) uvrštena među preporučene, a zadržala se je i u vinogradima Crnogorskog primorja. Prerađuje se s ostalim sortama, gotovo nikada sama i služi u proizvodnji stolnih crnih, (a s obzirom na to da ne obiluje bojilima) i bijelih vina.

Povezano

Rigolanje

Rigolanje(fr.) je  isto što i prekapanje tla (do dubine od 1 m), s namjerom da se zemlja prorahli, prozrači i ...

Ružica

Ružica (rosé, ruso vino) je zajednički naziv za ružičasto rubinskocrveno i ružičasto-crvenkasta vina, s tim da se ...

virologija

Virologija je znanost koja izučava viruse i viroide.
Novosti