Alkoholno vino

Alkoholno vino (VT tj. vinarski termin) je bogato etanolom, pa se još označuje kao jako vino. To je vino nastalo potpunim ili djelomičnim vrenjem mošta ili masulja grožđa s visokim sadržajem šećera, za razliku od alkoholiziranih vina, kojima je u postupku proizvodnje dodavan etanol vinskog podrijetla. Prema tome, to je oznaka za vino s puno alkohola, ali je uobičajeno govoriti i o vinima slabe, srednje ili prosječne, natprosječne, jake i vrlo jake alkoholnosti.

Povezano

Slankamenka crvena

Slankamenka crvena - isto što i plovdina.

Marzemin

Marzemin (tal. marzemino, u Istri brzamin) je sorta crnog grožđa koja se, zbog redovite i dobre rodnosti, ugodne ...

Vrhunsko vino

Vrhunsko vino je vino s oznakom kontroliranog zemljopsnog podrijetla (k.z.p.) proizvedeno iz grožđa jednog ili više
Novosti