Alkoholno vino

Alkoholno vino (VT tj. vinarski termin) je bogato etanolom, pa se još označuje kao jako vino. To je vino nastalo potpunim ili djelomičnim vrenjem mošta ili masulja grožđa s visokim sadržajem šećera, za razliku od alkoholiziranih vina, kojima je u postupku proizvodnje dodavan etanol vinskog podrijetla. Prema tome, to je oznaka za vino s puno alkohola, ali je uobičajeno govoriti i o vinima slabe, srednje ili prosječne, natprosječne, jake i vrlo jake alkoholnosti.

Povezano

Apstinent

Apstinent (lat. abstinere), uz korištenje u političkom rječniku, najčešće označava osobu koja ne pije alkoholna ...

Gljive truležnice

Gljive truležnice zajednički naziv za mnoge vrste gljiva (rod Dematophora i dr.), koje s početka (nakon krčenja ...

Sedimentacija krute faze u moštu i vinu

Sedimentacija krute faze u moštu i vinu (lat. sedere = sjesti), isto što i taloženje krutih čestica u moštu i ...
Novosti