Alkoholno vino

Alkoholno vino (VT tj. vinarski termin) je bogato etanolom, pa se još označuje kao jako vino. To je vino nastalo potpunim ili djelomičnim vrenjem mošta ili masulja grožđa s visokim sadržajem šećera, za razliku od alkoholiziranih vina, kojima je u postupku proizvodnje dodavan etanol vinskog podrijetla. Prema tome, to je oznaka za vino s puno alkohola, ali je uobičajeno govoriti i o vinima slabe, srednje ili prosječne, natprosječne, jake i vrlo jake alkoholnosti.

Povezano

Jurinac Adolf

Jurinac, Adolf predsjednik filoksernoga povjerenstva i narodnogospodarstveni izvjestitelj županije varaždinske, ...

Tokajac

Tokajac je kod nas uobičajen naziv za mađarsko prirodno desertno vino koje se proizvodi iz prosušenih, plemenitom ...

Vranac

Vranac je najpoznatija crnogorska sorta iz koje se od davnina proizvodilo osebujno, nadaleko znano crno vino. Zbog ...
Novosti