Alkoholno neprevreli proizvodi od grožđa

Alkoholno neprevrelim proizvodima od grožđa smatraju se (prema važećem ZOV-u NN 96/03.) konzervirani mošt, koncentrirani mošt, karamelizirani mošt, alkoholizirani mošt, djelomično fermentirani mošt i rektificirani koncentrirani mošt. Ostale alkoholno neprevrele proizvode od grožđa (poput grožđica npr. i dr.) uređuju se Pravilnikom o kvaliteti proizvoda od voća, povrća i gljiva te pektinskih proizvoda.

Povezano

Hlađenje grožđa, mošta i vina

Hlađenje grožđa, mošta i vina obavlja se poradi regulacije vrenja mošta i stabilizacije vina. Iako u praksi rjeđe, ...

Pasteurov efekt

Pasteurov efekt je pojava kada se kvasac (zbog prisutnosti kisika i potpune transformacije šećera do CO2 i H2O te ...

Križanje mošta i vina

Vidi: sljubljivanje mošta i vina.
Novosti