Alkoholizirana vina

Alkoholizirana vina (VT) su ona vina kojima se u postupku proizvodnje dodaje etanol (kao vinski destilat ili kao vinski alkohol). To su porto, malaga, madera, marsala i dr. specijalna vina (skupina B prema jednom sustavu razvrstavanja, a ta se skupina dalje uvršćuje u posebnu VIII kategoriju). V.: razvrstavanje vina

Povezano

Agronomski glasnik

Agronomski glasnik je glasilo Hrvatskog agronomskog društva, koje je pod prvotnim nazivom Udruženje agronoma u ...

Slad

Slad je uz vodu, a od pred oko 1000 godina i uz gorku tvar (lupulin) koja se dobije iz hmelja, osnovna sirovina u ...

Vedrica

Vedrica je naziv posude , a u prošlosti i mjera za obujam tekućina, često vina u količini od 56,589 ...
Novosti

Grožđe

grožđe je u smislu ZOV-a je zdrav, zreo, prezreo, prosušen ili prirodno smrznut plod vinove loze,...

read more

Superfosfat

Superfosfat je naziv fosfornog mineralnog gnojiva ( dobivenog rastvaranjem prirodnih fosfata...

read more