Zelena galica

Zelena galica je uobičajen naziv za željezov sulfat (FeSO4). U vinogradarstvu se koristi kao sredstvo za otklanjanje željezove kloroze i to tako da se 10% otopina u vodi dodaje u tlo (obavezno zimi, najviše do 10 l/trs) ili se u koncentraciji od 0,5% (zajedno s ureom, također u 0,5% koncentracije) dodaje lozi kod koje se zapaža ova poremetnja, prskanjem lišća, tj. folijarno.

Vidi: kloroza.

Povezano

Štrkelj Vjekoslav

Štrkelj Vjekoslav (1859.-1939.) je  kao vinogradarski nadzornik i član protufilokseričnog odbora, s Ožanić Stankom ...
“Umijeće čaše: Riedel i znanost oblikovanja vinskog doživljaja”

“Umijeće čaše: Riedel i znanost oblikovanja vinskog doživljaja”

Umijeće čaše: Intervju o Riedelu, vinskoj kulturi i posebnoj čaši za malvaziju Razgovarali smo s Ivanom Ovčina ...
Novosti