Suho vino je oznaka tipa vina prema sadržaju neprevrela sladora. Kod bijelih ružičastih, crnih, biser i gaziranih te žutih vina to su vina s najviše 4 g/L neprevrela sladora. Suha alkoholizirana vina sadrže od 6 do 40 g/L, a suha aromatizirana do 50 g/L. Kod pjenušavih vina taj se sadržaj u raznim klasifikacijama različito propisuje (od 0 do 15 ili od 0 do 50 g/L). Klasifikacije koje u suha pjenušava vina uvrštavaju pjenušce sa sadržajem sladora od 0 do 50 g/L obično ovaj tip vina dalje dijele u brut (najvi{e do 15 g/L) ekstra suha (od 15 do 25 g/L) i suha (s više od 25 pa do 50 g/L neprevrela sladora). U takvim klasifikacijama u polusuha pjenušava vina se uvrštavaju ona s više od 50 do 80 g/L neprevrela sladora, a tip poluslatkoga pjenušavog vina ne predviđa se.
Vidi: razvrstavanje vina.