Prč

Prč

Prč (parč), bijela muškatna, dalmatinska, na Hvaru autohtona sorta vinskoga grožđa. Pravilnikom (NN 159/04.) svrstana je među preporučene kultivare na cijelom području podregije Srednja i južna Dalmacija. Rodi obilno, slatkim, ali ne i dovoljno kiselim grožđem, što se naročito osjeća u vinu, koje se, u pravilu, sljubljuje s drugim vinima i uvrštava među stolna. Kvalitetna vina iz ovog kultivara, pod imenima Prč i Parč aperitivno vino proizvodi se u vinogorju Hvar.

 

Povezano

Fermentacija

Fermentacija (lat.), vrenje. Vidi: alkoholno vrenje (isto što i alkoholna fermentacija), jabučno mliječno vrenje ...

Izborna berba prosušenih bobica

Izborna berba prosušenih bobica (njem. Trockenbeerenauslese, slovensko vrhunsko vino suhi jagodni izbor) je ...

Lagav

Lagav (njemački Lägel, latinski lagena) je u nekim krajevima Hrvatske još i lagva, uobičajeni naziv za bačvu.
Novosti