Bogdanuša

Bogdanussa

Bogdanuša sorta bijelog grožđa, bujnog rasta, redovne i velike rodnosti. Najviše se uzgaja u vinogorju Hvar gdje je uvrštena među preporučene i odakle na tržište stiže istoimeno kvalitetno vino zelenkastožute do zlatnožute boje s oko 12 % vol. alkohola i oko 6 g/l ukupne kiselosti. Vino b. iz istoga ovog vinogorja, pomiješano s vinima trbljana (kuča) i maraštine, zaštićeno je kao kvalitetno i na tržištu poznato pod imenom Kaštelet bijeli.

Povezano

Roter Traminer

Roter Traminer je u nekim vinogradarskim krajevima njemačkog govornog područja jedna od brojnih istoznačnica za ...

Varenik

Varenik je  topli napitak koji se priprema kuhanjem najčešće crnog vina uz dodatak šećera i mirodija (klinčića, ...

Mistela

Mistela (tal. mistella, rjeđe i sifone), je poluproizvod dobiven miješanjem soka (mošta) grožđa u kojem je (u ...
Novosti