Novosel Antun

Uputa

Novosel Antun (?), tvorničar bačava iz Slavonske Orahovice, uređuje i izdaje u vlastitoj nakladi dvije monografske publikacije; „Uputa o čišćenju i konzerviranju bačava za vino, i Uputa o čišćenju ispiranju i konzerviranju bačava za vino… te, …čišćenje i bistrenje mutnih vina, kao i oduzimanje raznih neugodnih ukusa i boja sa najnovijim isprobanim i prokušanim preparatima” (Osijek, 1936.).

Povezano

Međunarodni ured za lozu i vino

Vidi: OIV (raniji naziv na francuskom l’Office International de la Vigne et du Vin, sada Organisation de la Vigne ...

Geranijski okus

Geranijski okus (i kod nas uobičajen njem izraz Geranium Geschmack), ponekad je nazočan kod slatkih vina, kojima se

Šambre

Šambre (fr.) je postupak kojim se temperatura, uglavnom crnih, taninom bogatih vina, prilagodi sobnoj temperaturi ...
Novosti