Mikrofiltracija

Mikrofiltracija je postupak filtriranja vina (i ostalih tekućina) kroz odgovarajuće membrane koje zadržavaju čestice mutnoće veće od 0,1 µm (mikrometar = 10-6m). Naplavnom filtracijom, u najboljem slučaju, moguće je odvojiti čestice veličine do 5 mikrometara (po staroj terminologiji do 5 mikrona ili 0,005 mm), a zadržavanje čestica kojima se veličina kreće od 0,1 do 0,001 mikrometara obavlja se postupkom koji se naziva ultrafiltracija.

Povezano

Plavac

Plavac je u RH (poglavito na području dalmatinskih vinogradarskih podregija) tradicionalni naziv za označavanje ...

Cijepljenje

Cijepljenje (navrtanje, kalemljenje, okuliranje), postupak kojim se transplantira dio jedne na drugu biljku s ...

Hrvatski zavod za vinogradarstvo i vinarstvo

Hrvatski zavod za vinogradarstvo i vinarstvo  redirect Hrvatski zavod za vinogradarstvo i vinarstvo Zagreb
Novosti