Mikrofiltracija

Mikrofiltracija je postupak filtriranja vina (i ostalih tekućina) kroz odgovarajuće membrane koje zadržavaju čestice mutnoće veće od 0,1 µm (mikrometar = 10-6m). Naplavnom filtracijom, u najboljem slučaju, moguće je odvojiti čestice veličine do 5 mikrometara (po staroj terminologiji do 5 mikrona ili 0,005 mm), a zadržavanje čestica kojima se veličina kreće od 0,1 do 0,001 mikrometara obavlja se postupkom koji se naziva ultrafiltracija.

Povezano

Muškat bijeli

Muškat bijeli je zbog svoje izrazite i plemenite muškatne arome vrlo cijenjeno grožđe i vino. Najviše se uzgaja u ...

“Vino”, časopis

Vino je bio Jugoslavenski mjesečnik za unapređivanje vinske kulture. List pokreće i uređuje publicist Srećko ...

Uncinula necator

Uncinula necator točnije Uncinula necator, Schw., Burr. je stariji naziv uzročnika bolesti vinove loze, koju ...
Novosti