Mikroflora vina

Mikroflora vina je uobičajeni zajednički naziv za korisne i štetne mikroorganizme (poput bakterija i kvasaca koje su se u prošlosti svrstavale u biljno carstvo) u vinu. Prema suvremenoj taksonomiji sva se živa bića svrstavaju u pet carstava, a to su: 1. moneri (iz nadcarstva prokarioti), te ostala četiri carstva (iz nadcarstva eukarioti) koja se nazivaju 2. protisti (žutozelene alge i dr.), 3. gljive (Fungi), 4. biljke (Vegetalia) i životinje – (Animalia). Virusi se najčešće ne svrstavaju u ni jedno od navedenih carstava.

Povezano

Ninčuša

Ninčuša je jedna od mnogih autohtonih dalmatinskih rodnih vinskih sorata crnoga grožđa, čiji se uzgoj Pravilnikom o

Pretakanje vina

Pretakanje vina je značajna podrumska radnja u procesu proizvodnje vina kojom se odvaja, dekantira vino od krute ...
Novosti