Mikroflora vina

Mikroflora vina je uobičajeni zajednički naziv za korisne i štetne mikroorganizme (poput bakterija i kvasaca koje su se u prošlosti svrstavale u biljno carstvo) u vinu. Prema suvremenoj taksonomiji sva se živa bića svrstavaju u pet carstava, a to su: 1. moneri (iz nadcarstva prokarioti), te ostala četiri carstva (iz nadcarstva eukarioti) koja se nazivaju 2. protisti (žutozelene alge i dr.), 3. gljive (Fungi), 4. biljke (Vegetalia) i životinje – (Animalia). Virusi se najčešće ne svrstavaju u ni jedno od navedenih carstava.

Povezano

Müllerrebe

Vidi: pinot meunier, Schwarzriesling, crni rizling.

Gruntovnica

Vidi: vinogradarski katastar, zemljišna knjiga.

Teški vodik (Dili 2H), pokazatelj k.z.p.

Teški vodik (deuterium oznaka D ili 2H), jedan je od mogućih pokazatelja k.z.p. vina i proizvoda od ...
Novosti