Introdukcija

Introdukcija (lat.), uz ostala značenja i uvedba stranih ili novostvorenih sorata v. l. u sortiment nekog kraja.
Tako su npr. nakon filokserne zaraze uvedene u Istru sorte cabernet sauvignona, cabernet franc i mnoge druge.
Prije petnaest godina u podregiji Sjev. Dalmacija uveden je carignan, grenache itd., a u tijeku je introdukcija i mnogih drugih kultivara (poput bijele garganege, albane, picolita, clairetta, odn. rujnocrvenog muškata ruže i dr.).

Povezano

Crémant

Crémant uobičajena oznaka za pjenušac u kojem je tlak CO2 3,6 bara.

Krišković Pavao

Krišković Pavao (1908.-1991.) borac za primjenu biološke agrikulture općenito, a to znači i u vinogradarstvu i ...

Droždina

Droždina stariji naziv za talog (u moštu, vinu, masti..) iz kojega se u hrv. jeziku izvodi naziv za rakiju od ...
Novosti