Ekstrakcija

Ekstrakcija (lat.), u proizvodnji specijalnih vina,kina vina, medicinalnih vina itd. pod ovim pojmom se razumijeva postupak izdvajanja-izvlačenja neke tvari (npr. mirisnih sastojaka iz vermut kompozicija, tj. samljevenih dijelova raznih aromatskih biljaka) uz pomoć nekog rastvarača (u navedenom primjeru vode i etanola) u kojem se oni brže otapaju. Dužom maceracijom masulja ekstrahiraju se bojila, aromatske sastavine, polifenoli, minerali i druge sastavine

Povezano

Zelena plijesan

Zelena plijesan je i jedna najčešće spominjana antibakterijska čije je ime penicilin (a znanstveni naziv ...

Plešivica

Plešivica je naziv jugozapadnog, niskoplaninskog dijela Žumberačkog gorja, koje, pružajući se u smjeru istok-zapad,

Zelenika

Zelenika je (istoznačnica zelenac slatki) sorta kvalitetnog bijelog grožđa (njem. Heiner grüner), koja je još ...
Novosti