Ekstra suha vina

Ekstra suha vina nazivaju se alkoholizirana vina, bez obzira na to jesu li proizvedena iz nearomatičnih ili aromatičnih sorata, kod kojih ostatak neprevrela šećera ne prelazi 6 g/l. Ekstra suha, češće i kod nas pisana extra sec odnosno extra dry pjenušava vina su ona kod kojih je sadržaj neprevrelog šećera od 12 do 20 g/l, a ta kategorija vina, tj. pjenušava vina s manje od 15 g/l neprevrela šećera, nazivaju se brut, a s manje od 6 g/l nazivaju se extra brut.

Povezano

Antraknoza

Antraknoza je bolest vinove loze koju uzrokuje gljivica Gleosporium ampelophagum (savršena forma Elsinoë ampelina).

Candida mycoderma

Candida mycoderma je vrsta kvasca, uz neke druge rodove (Hansenula, Pichia) najodgovornija za nastanak vinskog ...

Askorbinska kiselina

Askorbinska kiselina (empirijska formula C6H8O6) je naziv za C vitamin kojega ima u grožđu, ali i u vinu. Sadržaj C
Novosti