Ekstra suha vina

Ekstra suha vina nazivaju se alkoholizirana vina, bez obzira na to jesu li proizvedena iz nearomatičnih ili aromatičnih sorata, kod kojih ostatak neprevrela šećera ne prelazi 6 g/l. Ekstra suha, češće i kod nas pisana extra sec odnosno extra dry pjenušava vina su ona kod kojih je sadržaj neprevrelog šećera od 12 do 20 g/l, a ta kategorija vina, tj. pjenušava vina s manje od 15 g/l neprevrela šećera, nazivaju se brut, a s manje od 6 g/l nazivaju se extra brut.

Povezano

Crveni palež lista

Crveni palež lista vinove loze je bolest lišća, koje na početku ima crvenkaste pjege, potom posmeđi i otpadne. Ta ...

Gazirana likerska pića

Gazirana likerska pića su alkoholna pića koja se dobivaju miješanjem likera sa soda vodom, s tim da ne sadrže manje

Plemka

Plemka je naziv dijela jednogodišnje rozgve (plemenite v.l.) koji se cijepi (navrće, kalemi ili okulira) na loznu podlogu
Novosti