Egri bikaver

Egri bikaver najpoznatije mađarsko crno vino, koje je upravo zbog intenzivne granatnocrvene boje i bogatstva na ekstraktu dobilo ime, u prijevodu „krv egerskog bika”. Proizvodi se u zoni Eger od crnih sorata grožđa kadarke, frankovke, merlota i crnog pinota, a prije stavljanja u promet obvezno odležava i stari. Mjesto Eger (hrvatski naziv tog grada je Jegar) je središte ove vinogradarske zone s oko 3500 ha pod lozom koju od sjevernih hladnih vjetrova štiti drugo po visini mađarsko brdo Bükk (959 m).

Povezano

Koludar

Koludar kod Crikvenice, kako je zapisao Mijat Sabljar, proizvodi se crno vino što se jako pjeni, gorko je i resko, ...

Nebbiolo

Nebbiolo je najpoznatija tal. autohtona vinska sorta crnog grožđa. Uzgaja se u sjevernim vinorodnim pokrajinama ...

Voćni sok

Voćni sok se proizvodi preradbom svježeg ili smrznutog voća, doradbom voćne kaše, matičnog voćnog soka ili ...
Novosti