Enocijanin

Enocijanin (grč. oinos vino, kianos modro), bojilo grožđa, koje se dobiva ekstrakcijom svježih ili konzerviranih kožica crnog grožđa. U postupku proizvodnje koriste se razni rastvarači, a proizvod (u krutom kao prah, tekućem ili kašastom stanju) je zabranjeno upotrebljavati za poboljšanje boje vina. Koristi se, međutim, u drugim granama prehrambene industrije, najčešće u konditorskoj.

Povezano

Glavni, zimski ili pravi pup vinove loze

Glavni, zimski ili pravi pup vinove loze razvije se u pazušku lista na ljetorastu – mladici u tijeku njena rasta. S

Pirostramini

Pirostramini je na mađarskom jeziku naziv poznate vinske sorte traminac crveni. Vidi: Mađarska.

Gamay bojadisar

Gamay bojadisar iako nosi slično ime kao gamay, valja istaći da je to potpuno druga sorta, koja uz moguć visok ...
Novosti