Bojadisari

Bojadisari zajednički naziv za sorte crnog grožđa s obiljem bojila (tvari boje), koje su locirane u kožici i u soku grožđa, a služe za sljubljivanje s vinima u kojima ti sastojci manjkaju. U Njemačkoj takvi se kultivari nazivaju Farbertraube ili Deckrot, u Francuskoj teinturtier. Najizrazitiji bojadisari su alicante bouschet, game bojadisar i začinak, Alicante ganzin, Baco noir, grenaš (grenache) crni – grenage, colorino toskanski i dr.

Povezano

Rizling talijanski

Rizling talijanski isto je što i rizling italski, rizling laški i graševina.

Proba na malo

Proba na malo (ili pokus u malom) je i kod nas uobičajen naziv za pokus, tj. radnju koja prethodi postupku ...

Vino i zdravlje

Vino i zdravlje je česta  tema ne samo među potrošačima već i znanstvenicima, pa se pod tim imenom održavaju i ...
Novosti