Sideracija

Sideracija je postupak zaoravanja djeteline ili s tim ciljem uzgojenih travnih smjesa, kako bi se tlo obogatilo organskom tvari (zelena gnojidba).

Vidi: gnojidba vinove loze

Povezano

Vrenje iznad 4

U postupku preradbe grožđa (vinifikacija), ponekad se moštu (bijelog grožđa) ili masulju (crnog grožđa) doda ...

Druga fermentacija vina

Druga fermentacija vina je jedan od naziva za biološku desacidifikaciju mošta i vina, koju kao jabučno mliječno ...

Žutokrvna sol

Žutokrvna sol, (kalijev heksacijanoferat (4-), K4Fe(CN)6 ranije korišten naziv ferocijankalij), zakonski dopušteno ...
Novosti

Gustoća

Gustoća je naziv za f.v. težinu po jedinici volumena (omjer mase i volumena). V.: SI   

read more

esca

esca ( izgovor eska) je u stručnim krugovima i kod nas u proteklih dvadesetak godina sve češće...

read more