Bergerac

Bergerac je naziv grada (stotinjak kilometara udaljenog od luke Bordeaux) prema kojem su crna (crvena) i bijela vina ovog dijela bordoške vinorodne pokrajine što se pružaju uz rijeku Dordogne dobila ime. Crna (crvena) vina B. proizvode se iz mješavine grožđa kultivara cabernet sauvignona, cabernet franca i merlota, a bijela iz mješavine grožđa muscadelle, semillona i sauvignona bijelog. Sva su ta vina na tržištu vrlo poznata i cijenjena, te svrstana u AC kategoriju zaštite.

Povezano

Specijalna vina

Specijalna vina su (prema odredbama hrvatskoga Zakona o vinu) proizvod dobiven posebnim načinom preradbe grožđa, ...

Biser vino

Biser vino (polupjenušavo vino) je prirodno pjenušavo vino s više od upola manjom dopuštenom gornjom granicom ...

Anatomija bilja

Anatomija bilja je znanost o temeljnoj građi i sastavu bilja (fitotomija) i dio je anatomije živih bića uopće. ...
Novosti