Agresivno

Agresivno je u skladu vinarskog rječnika oznaka za vina neugodna okusa, kojeg uz polifenole i kinone, najčešće uzrokuje sadržaj opore jabučne kiseline, pa se ta dva pojma (oporo i agresivno) ponekad i dopunjuju. Prelaskom opore jabučne kiseline u blagu mliječnu (jabučno mliječnom fermentacijom) vina gube značajniji dio agresivnosti i postaju ljupka, ugodno pitka i osvježavajuća.

Povezano

Ugljični dioksid

Ugljični dioksid (ili ugljik (IV) oksid, kem. empirijski znak CO2) je plin teži od zraka, bez boje, kiselkasta ...

Kiseline mošta i vina

Kiseline mošta i vina su najvećma organskoga, a manje i anorganskog podrijetla. Svako prirodno vino sadrži preko ...

Punjenje vina u boce

Vino se puni u boce zbog gospodarskih i tehnoloških razloga. To je najprikladniji način opskrbe udaljenih i velikih
Novosti