Agresivno

Agresivno je u skladu vinarskog rječnika oznaka za vina neugodna okusa, kojeg uz polifenole i kinone, najčešće uzrokuje sadržaj opore jabučne kiseline, pa se ta dva pojma (oporo i agresivno) ponekad i dopunjuju. Prelaskom opore jabučne kiseline u blagu mliječnu (jabučno mliječnom fermentacijom) vina gube značajniji dio agresivnosti i postaju ljupka, ugodno pitka i osvježavajuća.

Povezano

Jagodni izbor

Jagodni izbor je slovenski naziv za vrhunsko (predikatno) vino izborna berba bobica. Sukladno tome, suhi jagodni ...

Ugljični dioksid

Ugljični dioksid (ili ugljik (IV) oksid, kem. empirijski znak CO2) je plin teži od zraka, bez boje, kiselkasta ...

Ujedinjeno kraljevstvo

Velika Britanija (koju čine Engleska, Škotska i Wales) i Sjeverna Irska) proizvede godišnje oko 15.000  hl raznih ...
Novosti