Zobatice

Zobatice je zajednički naziv sorata grožđa za potrošnju u svježem stanju. Grožđe zobatica, koje se češće naziva još i stolno grožđe, uz lijep izgled i dobar okus mora biti rastresito i izdržljivo u transportu, čemu pridonosi čvršća kožica bobice i odgovarajuća konzistencija mesa. Nasuprot zobaticama, moštenice imaju sitan grozd zbitih bobica s tankom kožicom i s puno soka.

Povezano

Vin mousseux

Vin mousseux (čit. ven musö), fr. je naziv za pjenušavo vino koje nije proizvedeno u pokrajini ...

Buxbaumov model ocjenjivanja

Buxbaumov model ocjenjivanja je jedan od do sada najčešće korištenih sustava kojim se vina ocjenjuju do 20 bodova, ...

Ultramikroelementi

Ultramikroelementi su bioelementi iz kojih su izgrađena živa bića, s tim da se u tu skupinu počela svrstavaju: ...
Novosti