Voćni sok

Voćni sok se proizvodi preradbom svježeg ili smrznutog voća, doradbom voćne kaše, matičnog voćnog soka ili razrjeđivanjem ugušćenog voćnog soka, odnosno kašastog voćnog koncentrata. Prema sadržaju neotopljenih čestica voća (suspenzoida), voćni sokovi mogu biti bistri, mutni ili kašasti. Ako se impregniraju s ugljičnim dioksidom, govorimo o gaziranim voćnim sokovima.

Vidi: bezalkoholna pića.

Povezano

Parafinsko ulje

Parafinsko ulje je uljnata, viskozna, neutralna tekućina, bez boje, okusa i mirisa, koja se koristi u prehrambenoj,

Hibridne sorte v. l.

Hibridne sorte v. l. su sve one koje su nastale križanjem različitih vrsta ili sorata. Križanjem sorata eur. v. l.

ar

Ar je naziv za fizikalnu veličinu površine kojoj je oznaka mjerne jedinice a, koji se definira kao 1a = 100 m2 = 1 ...
Novosti