Tadejević Vinko

Tadejević Vinko (1914. – 2004.)   nakon završenog studija agronomije 1938. radi kao enokemičar u Zavodu za vinogradarstvo i vinarstvo. Od 1946. do 1955. predaje vinarstvo u Srednjoj poljoprivrednoj školi u Poreču i vodi Zavod za unapređenje gospodarstva, a nakon kraćeg obnašanja dužnosti tehničkog direktora u vinarskom poduzeću Istravino Rijeka (1955.-1961.), izabran je za profesora tehnologije s poznavanjem robe na novoosnovanom Ekonomskom fakultetu u Rijeci. I prije, i nakon umirovljenja (1980.) objavio je velik broj napisa iz vinogradarstva i vinarstva i drugih područja u Agronomskom glasniku, Gospodarskom listu, Biljnoj proizvodnji, Prehrambeno-tehnološkoj reviji i u drugim časopisima. Autor je knjige „Praktično podrumarstvo“ (1956.), koautor sveučilišnog udžbenika „Poznavanje robe s osnovama tehnologije i nauke o ishrani“, rasprava o temi “Neka iskustva zaštite polj. kultura od posolice”, te brojnih drugih poput „Zbornika“ rodnog Praputnjaka, „Praktikuma iz poznavanja robe“ i dr.

Povezano

Vino u prometu

Promet grožđa i vina i drugih proizvoda od grožđa i vina u RH uređen je odredbama Zakona o vinu i propisima koji su

Patogena mikroflora

Patogena mikroflora (grč. pathos-nesreća, génesis-postanak). za razliku od epifitne, p. m., hraneći se sokovima ...

Monoterpeni

Monoterpeni su primarne arome u vinu. O njima je više podataka iznijeto pod pojmom aroma.
Novosti