Suhi ekstrakt

Suhi ekstrakt (isto i suha tvar) je ona količina ekstrakta u vinu kojeg se izračunava tako da se od ukupnog ekstrakta oduzme količina svih utvrđenih reduktivnih tvari u tom vinu umanjeno za 1g/l koliko otprilike otpada na reduktivne tvari koje nisu šećeri). Prema važećem ZOV-u i POV-u u RH vinou prometu mora sadržavati najmanju količinu ekstrakta bez šećera ovisno o kvalitetnoj kategoriji i boji (u g/l) kako slijedi:

Najmanji propisani sadržaj suhog ekstrakta u vinima razvrstano prema kvalitetnoj kategoriji i boji

Povezano

Amontillado

Amontillado je naziv specijalnog španjolskog sherry vina čije ime potječe od imena sela i okruga Montilla, južno od

Mallin Ivo

Mallin Ivo (1853.-1907.), veliki pregalac na unaprjeđenju polj. školstva (Višeg gosp. učilišta u Križevcima, obuke ...

Bouzeron

Bouzeron selo u Côte Challonaise, slavno po svom Bourgogne Aligoté vinu
Novosti