Španjolska zemlja

Španjolska zemlja je je trgovački naziv mineralnog bistrila, koje se nekada više nego sada koristilo u vinarstvu. Po sastavu, to je kalcijev i aluminijev silikat, sa znatnim udjelom magnezijeva, željezova i kalcijeva karbonata. Zbog mogućeg utjecaja na okus vina i smanjenja njegove kiselosti (upravo zbog nazočnosti CaCO3), ovo je bistrilo odavna i kod nas i u drugim vinogradarsko-vinarskim zemljama zamijenjeno boljima.

Povezano

Žukva

Žukva je naziv jedne od mnogobrojnih vrsta vrba (rod Salicaceae kojem pripada veći broj vrsta, između ostalih i ...

Udruge prijatelja trsja i vina u RH

U cilju širenja vinogradarsko-vinarske kulture, saznanja i primjene najnovijih tekovina v. i v. znanosti i prakse, ...

Hrvatski zavod za vinogradarstvo i vinarstvo Zagreb

Hrvatski zavod za vinogradarstvo i vinarstvo Zagreb je osnovan uredbom Vlade RH (1996.) sa temeljnom zadaćom ...
Novosti