Skraćivanje grozda

Skraćivanje grozda – uz odstranjivanje cijelih grozdova u kojima dio bobica nije sazrio, odnosno odstranjivanje dijela nezrelih bobica, jedna je od radnji (iz poslova koje svrstavamo u zelenu rezidbu) koja se provodi s ciljem da se proizvede optimalno zreli plod kvalitetno, vrhunsko vino. Navedeni poslovi se obavljaju i kod proizvodnje zobatica, a jednako tako i kod proizvodnje grožđa za grožđice.

Povezano

Alkoholna pića

Alkoholna pića su proizvodi alkoholnoga vrenja grožđa, voća ili drugih slatkih, odnosno škrobnih sirovina u kojima ...

Biblija o vinu, vinogradu i grožđu

Biblija ili Sveto pismo uz sve poznate atribute, od kojih je temeljni onaj da je u njoj sadržana riječ božja, ...

Saperavi

Saperavi je sorta crnog grožđa podrijetlom iz Gruzije. Kod nas introducirana pedesetih godina XX. stoljeća. Uzgaja ...
Novosti