Skraćivanje grozda

Skraćivanje grozda – uz odstranjivanje cijelih grozdova u kojima dio bobica nije sazrio, odnosno odstranjivanje dijela nezrelih bobica, jedna je od radnji (iz poslova koje svrstavamo u zelenu rezidbu) koja se provodi s ciljem da se proizvede optimalno zreli plod kvalitetno, vrhunsko vino. Navedeni poslovi se obavljaju i kod proizvodnje zobatica, a jednako tako i kod proizvodnje grožđa za grožđice.

Povezano

Desetina

Desetina naziv daće (obveznog davanja) koju je kmet (do ukidanja feudalnog poretka kod nas 1848.) bio dužan od ...

Kloroza

Kloroza je česta bolest, točnije poremetnja u fiziologiji prehrane vinove loze. Naime, biljka iz tla uzima i velik ...

Kako držati čašu s vinom dok ga kušamo ili pijemo?

Kako držati čašu s vinom dok ga kušamo ili pijemo? Za razliku od načina kako se drži čaša s vodom, pivom, ...
Novosti