Saccharomyces

Saccharomyces – jedan od najčešće spominjanih rodova kvasaca (iz porodice Saccharomy­ceta­ceae) u koji su uvrštene za vinarsku praksu najznačajnije vrste, kao što su, primjerice, S. cerevisiae, S. uvarum i S. bayanus i drugi. Kod mnogih od navedenih vrsta postoji više varijeteta (kao npr. S. c. varietas elipsoideus itd.). Saccharomyces beticus, jedna je od rezistentnih vrsta kvasaca na visok sadržaj šećera i alkohola, odgovorna za alkoholnu fermentaciju u procesu proizvodnje španjolskoga specijalnog desertnog vina sherry (xérès).

Povezano

Kalijev bitartarat

Kalijev bitartarat kojeg je pred više od 200 godina Chaptal smatrao jednim od ukupno šest spojeva koje čine vino, ...

Bioinsekticid

Bioinsekticid je insekticid koji se proizvodi iz biljnih ili životinjskih organizama ili njihovih produkata u ...

Organske kiseline u vinu

Vidi: kemijski sastav vina.
Novosti