Mliječno kiselo vrenje

Mliječno kiselo vrenje, za razliku od jabučno-mliječnog vrenja, je aktivnošću bakterija izazvan proces pretvorbe ostatka neprevrelog šećera u mliječnu kiselinu. Vina u kojima dođe do m. k. v. neugodno vonjaju po kiselom kupusu. Vina s nižom aktualnom kiselošću i niže alkoholna  s ostatkom neprevrela šećera (koja su vrijala – fermentirala, kod visokih temperatura), sklonija su ovakvoj neugodnoj pojavi.

Povezano

Plemenka bijela

Stara stolna sorta grožđa. Sinonimi: Žlahtnina bela, Beli španjol, Šasla bela, Ranka, Gutedel weisser, Chasselas

PH metar

PH metar je naziv naprave kojom se u nekom rastvoru mjeri koncentracija H iona. Taj se postupak provodi ...

Vinogradnjak

Vinogradnjak je istoznačnica za vinogradarskog puža
Novosti
Svi na  OKOLOTORNO!

Svi na OKOLOTORNO!

U sklopu novljanske manifestacije- Okolotorno održat će se  u subotu, 20. srpnja 2024.na...

read more