Mliječno kiselo vrenje

Mliječno kiselo vrenje, za razliku od jabučno-mliječnog vrenja, je aktivnošću bakterija izazvan proces pretvorbe ostatka neprevrelog šećera u mliječnu kiselinu. Vina u kojima dođe do m. k. v. neugodno vonjaju po kiselom kupusu. Vina s nižom aktualnom kiselošću i niže alkoholna  s ostatkom neprevrela šećera (koja su vrijala – fermentirala, kod visokih temperatura), sklonija su ovakvoj neugodnoj pojavi.

Povezano

Malvazija istarska bijela

Malvazija istarska bijela je u Istri prisutna od davnina, ali tek je u proteklih stotinu godina zauzela vodeće ...

Plešivica

Plešivica je naziv jugozapadnog, niskoplaninskog dijela Žumberačkog gorja, koje, pružajući se u smjeru istok-zapad,

Albanija

Albanija na mnogim svojim područjima ima idealne uvjete za razvoj vinogradarstva, ali ih za sada samo djelomice ...
Novosti