Mikrofiltracija

Mikrofiltracija je postupak filtriranja vina (i ostalih tekućina) kroz odgovarajuće membrane koje zadržavaju čestice mutnoće veće od 0,1 µm (mikrometar = 10-6m). Naplavnom filtracijom, u najboljem slučaju, moguće je odvojiti čestice veličine do 5 mikrometara (po staroj terminologiji do 5 mikrona ili 0,005 mm), a zadržavanje čestica kojima se veličina kreće od 0,1 do 0,001 mikrometara obavlja se postupkom koji se naziva ultrafiltracija.

Povezano

Brut

Brut (fr.), tip suhoga pjenušavog vina u kojemu je sadržaj, neprevrelog šećera u najvećem broju zemalja između 5 i ...

Bojadisari

Bojadisari zajednički naziv za sorte crnog grožđa s obiljem bojila (tvari boje), koje su locirane u kožici i u soku

Oinos

Oinos je grčki naziv za akloholno piće koje su Latini nazivali vinum, da bi odatle prešla u mnoge druge jezike. ...
Novosti