Meksiko proizvede godišnje, na površini od oko 40.000 ha vinograda, oko 4.800.000 dt grožđa. Oko 1.850.000 dt preradi se u vino, a ostatak najvećim dijelom potroši u svježem stanju (1.100.000 dt), preradi u grožđice (150.000 dt) ili u sok čija proizvodnja (od oko 500.000 hl) odgovara jednoj trećini proizvedenog vina (1.480.000 hl). Pretežito se proizvode crna vina (iz sorata grenache, carignan i cabernet sauvigon). Vodeća sorta u proizvodnji stolnog grožđa je sultanina. Zbog blizine ekvatora i visokih temperatura, lozi pogoduju povišeni položaji od 500 do 1000 m nad morem, a takvi su oni sjeverozapadno od glavnog grada (u blizini Aqua Caliente de Baca) i na poluotoku Niža Kalifornija. Iako je potrošnja vina u laganom rastu, domaće stanovništvo više troši alkoholna pića što se dobivaju iz šećerne trske, odnosno soka agava koje se ubrajaju u porodicu sunovrata (lat. Narcissus) koji se, nakon alkoholnog vrenja destilira i odležava u bačvama od orahovine u trajanju od jedne do tri godine. Stavlja se u prodaju pod imenom tequila. Po takvim pićima Meksiko je poznat u svijetu.
Barolo
Barolo se uvrštava među najbolja talijanska crvena vina. Proizvodi se iz grožđa najpoznatijeg talijanskog kultivara