Maslačna kiselina

Maslačna kiselina je organska karboksilna hlapiva kiselina u slobodnom obliku sastojak bolesnih vina kojima daje neugodan vonj. Racionalna formula joj je CH3CH2CH2COOH (a empirijska C4O2H8). Ugljikovodični lanac kod ove kiseline je butan, pa se može označavati i kao butanska kiselina. Vezana u esterima nalazi se u tragovima i pridonosi aromi.

Povezano

Lagrein

Lagrein u talijanskoj pokrajini Trentino-Alto Adige, autohtona vrlo rodna sorta tamnoplave boje grožđa koja po ...

Sommelier

Sommelier (fr. vinotoča, konobar za vino, vinoslužitelj, čit. somelje) je vinski ekspert okrenut gostu povjerenje ...

Društvo enologa Hrvatske

Društvo enologa Hrvatske je udruga enologa utemeljena u travnju mjesecu 1997. god. sa zadaćom da okuplja i ...
Novosti

g.p.

G.p. je nekad i kod nas korištena kratica za geografsko porijeklo ( zemljopisno podrijetlo), kojim...

read more