Kujundžuša

kujunđuša

Kujundžuša (još i kojunđuša, kujunđuša, tvrdac, tvrdorijez, žutac i ruderuša bijela) je vodeća bijela sorta grožđa imotskog kraja. Uz dobru i redovitu rodnost, odlikuje ju nježan i neutralan miris njena vina, koje se javlja na tržištu kao kvalitetno sortno s vinogorja Imotski (iako je Pravilnikom o Nacionalnoj listi kultivara NN 159/04.) svrstana među preporučene za cijelu podregiju Dalmatinska zagora.

Povezano

Voćni ocat

Voćni ocat se proizvodi octenim vrenjem iz voćnog vina (koje je proizvedeno iz svježeg voća), ili ga se proizvodi ...

dekantacija

dekantacija je postupak grubog odvajanja tekućine od njena taloga. V. pretakanje vina i taloženje mošta.

Bistrina

Bistrina je bistrilo domaće proizvodnje (Petrokemija d.d. Kutina, tvornica gline) koje se je proizvodilo iz posebno
Novosti