Desertna likerska pića

Desertna likerska pića se dobivaju miješanjem etilnog alkohola poljoprivrednog podrijetla i šećera s fermentiranim ili alkoholiziranim matičnim sokom voća, grožđa ili povrća uz dodatak macerata aromatskog bilja ili njihovih destilata. U litri takvog napitka učešće matičnog soka voća, grožđa ili povrća ne smije biti manje od 400 ml. D.l.p. u prodaji mora sadržavati najviše 250 g/l ukupnog ekstrakta.

Povezano

Kriokoncentracija

Kriokoncentracija (grč. kryos-mraz, studen), postupak koncentriranja hlađenjem. Ako se u predfermentativnoj fazi ...

Gazirana likerska pića

Gazirana likerska pića su alkoholna pića koja se dobivaju miješanjem likera sa soda vodom, s tim da ne sadrže manje

Druga fermentacija vina

Druga fermentacija vina je jedan od naziva za biološku desacidifikaciju mošta i vina, koju kao jabučno mliječno ...
Novosti