Bistrenje

Bistrenje postupak kojim se pospješuje odvajanje (taloženje) vidljivih i nevidljivih čestica uzročnika mutnoće. Kada se iz vina odstranjuju nevidljive, ali nestabilne tvari koje bi, kad se promijene (poglavito temperaturni) uvjeti čuvanja, mogle uzrokovati mućenje, govorimo o stabilizaciji. Bistrenje se provodi bistrilima.

Povezano

Švicarska

U razdoblju između 1981. i 1985. godine u Švicarskoj je bilo evidentirano 14.000 ha vinograda, a u sljedećih pet ...

Baco 22A

Baco 22A (čit. bako 22a) je hibrid američke loze noah (kod nas poznatije kao noja) i francuske folle blanche. Zbog ...
Novosti

Gustoća

Gustoća je naziv za f.v. težinu po jedinici volumena (omjer mase i volumena). V.: SI   

read more

esca

esca ( izgovor eska) je u stručnim krugovima i kod nas u proteklih dvadesetak godina sve češće...

read more