Glukonska kiselina

Glukonska kiselina (empirijska formula C6H12O7, racionalna CH2OH CHOH CHOH CHOH GHOH COOH) je organska kiselina što nastaje aktivnošću uzročnika plemenite i sive plijesni (Botrytis cinerea), a to znači da je u grožđu, moštu i u vinu iz zdravog grožđa skoro i nema, ili se nalazi u tragovima. U vinu proizvedenom iz grožđa koje je bilo napadnuto plemenitom plijesni, sadržaj ove organske kiseline može doseći i više od 2 g/l.

Povezano

ZAP

ZAP je akronim udruge poklonika crnog vina zinfandel, čiji je naziv Zinfandel Advocates and Producers.

Val de vino

Val de vino (Valdemino, isto što i dolina vina, Vinodol), naziv što ga spominje Pop Dukljanin u djelu „Methodos”, u

Aramon

Aramon (fr. ugni noir, čit. inji noar), sorta vinskog i stolnog crnog grožđa rasprostranjena na jugu Francuske, ali
Novosti